Baggrundsviden om Glasfiber

Glasfiber er i dag et af de mest anvendte materialer på tværs af mange industrier. De største af disse industrier omfatter blandt andet vindmølle industrien og marine.

 

Hvad er Glasfiber

Glasfiber er et materiale bestående af en lang række ekstremt fine fibre af glas.

Glasproducenter gennem historien har eksperimenteret med glasfibre, men masse fremstilling af glasfiber blev først gjort mulig med opfindelsen af ​​finere maskinværktøj.

Glasuld, der er almindeligt kendt som “glasfiber” i dag, blev opfundet i 1938 af Russell Games Slayter fra Owens-Corning som et materiale, der kunne bruges som isolering. Det markedsføres under handelsnavnet Fiberglas, hvilket er blevet et varemærke.

Glasfibre er almindeligt anvendt som et isolerende materiale, Men det er også anvendt som et forstærkende middel for mange polymere produkter til dannelse af en meget stærk og let fiberforstærket polymer (FRP) kompositmateriale kaldet glasforstærket plast (GRP), populært kendt som “glasfiber”.

Glasfibre har omtrent de samme egenskaber som andre fibre, såsom polymerer og kulfibre. Det er dog ikke ligeså stærk, eller så stift som kulfiber, men er derfor også meget billigere og betydeligt mindre sprødt.

 

Relaterede produkter